2.13 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Faaliyetleri

TCMB, 1211 sayılı Kanun ile kendisine verilmiş olan görev ve yetkilerini yerine getirmenin yanı sıra sosyal sorumluluk faaliyetlerinde de bulunmaktadır.

Yurt içi ve yurt dışında düzenlenen ekonomi ve finans alanlarındaki akademik ve/veya politika üretmeye yönelik konferanslar ile diğer akademik ve politika üretici çalışmaların desteklenmesine yönelik olarak 2006 yılından itibaren yürütülmekte olan AÇMDP 2019 yılında da devam etmiştir. AÇMDP kapsamında, mali destek talebinde bulunan 36 akademik etkinliğe mali yardım yapılmıştır.

Bunun yanı sıra, 1999 depreminden sonra TCMB ile Yunanistan Merkez Bankasının katkılarıyla inşa edilerek 2001‑2002 yılında eğitime açılan “Merkez Bankası Derince Anadolu Lisesi”nin 18. Dönem Mezuniyet Töreni 24 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleştirilmiş, dereceye giren öğrencilere plaket ve hediyeler verilmiştir. Törene, TCMB yetkilileri ile İl Protokolü ve öğrenci aileleri katılmıştır. 2002 yılından bu yana anılan liseden mezun olarak bir yükseköğrenim kurumuna kaydını yaptıran başarılı öğrencilere, belirli kriterler çerçevesinde verilen karşılıksız eğitim bursu uygulaması 2019 yılında da devam etmiş, burstan yararlanan öğrenci sayısı ise 112’ye ulaşmıştır.

Ülkemizde ağaç ve orman sevgisini artırmak, çevre bilincini geliştirmek ve gelecek kuşaklara daha yeşil bir Türkiye bırakmak amacıyla T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünün Türkiye genelinde yürüttüğü “Geleceğe Nefes” projesi kapsamında 11 Kasım 2019 tarihinde 81 ilde aynı anda gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine, TCMB’den 65 gönüllüyle katılım sağlanmış ve 1.200’ü aşkın fidan toprakla buluşturulmuştur.

Son olarak, kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında 53 Kamu Kurumuna 1.938 adet muhtelif demirbaş eşya yardımında bulunulmuştur.

TCMB, 1211 SAYILI KANUN İLE KENDİSİNE verilmiş olan görev ve yetkilerini yerine getirmenin yanı sıra sosyal sorumluluk faaliyetlerinde de yer almakta, bağış ve yardımlar ile akademik çalışmalara katkıda bulunmaktadır.

İletişim      © Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 2020
© TCMB 2020   İletişim

Yukarı