2.14 Kültür, Çevre ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Faaliyetleri

Temel görev ve sorumlulukları kapsamında çalışmalarını sürdüren TCMB, kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetlerinde yer almaya, bağış ve yardımlarda bulunmaya devam etmiştir.

2023 yılı içerisinde Kurumsal Sosyal Sorumluluk Faaliyetleri kapsamında 27 Kamu Kurumuna 1.639 adet demirbaş (bilişim cihazları, büro, mutfak, sağlık ve güvenlik malzemeleri vb.) hibe edilmiş, ayrıca kitap yardımında bulunulmuştur.

Ülkemizde meydana gelen 6 Şubat depremlerinde TCMB olarak “Türkiye Tek Yürek” yardım kampanyasına 30 milyar TL katkı sağlanmıştır. Ayrıca TCMB Arama ve Kurtarma Ekibi, T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile birlikte deprem bölgesinde kurtarma çalışmalarına destek vermiştir. Diğer taraftan, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremden zarar gören depremzedeler için toplam 26.403.932,21 TL tutarında yardım malzemesi (Gıda malzemeleri, ısıtıcı, termos, hijyen ürünleri, giysi, battaniye vb.) bağışı yapılmıştır.

Yunanistan Merkez Bankasının da katkılarıyla TCMB, 1999 depreminin ardından bölgeye destek sağlamak amacıyla Merkez Bankası Derince Anadolu Lisesini inşa etmiş ve okulun mezunlarından belirli koşulları taşıyarak bir yükseköğrenim kurumuna kaydını yaptıran başarılı öğrencilere üniversite öğrenim süreleri boyunca verdiği karşılıksız eğitim bursu uygulamasını 2023 yılında da sürdürmüştür. 2022-2023 eğitim-öğretim yılında 34 öğrenci aktif olarak burstan yararlanırken, okulun ilk mezunlarının verildiği 2002 yılından itibaren, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı bursiyerleri hariç olmak üzere, toplam 136 öğrenciye başarı bursu verilmiştir. Ayrıca okulun başarı düzeyinin yükseltilmesini teşvik etmek amacıyla TCMB tarafından bir mezuniyet töreni düzenlenerek başarılı öğrencilere plaket, para ödülü ve hediyeler verilmiştir.

Yukarı