2.15 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Faaliyetleri

Yurt içi ve yurt dışında düzenlenen ekonomi ve finans alanlarındaki akademik ve/veya politika üretmeye yönelik konferanslar ile diğer akademik ve politika üretici çalışmaların desteklenmesine yönelik olarak 2006 yılından itibaren yürütülmekte olan AÇMDP 2018 yılında da devam etmiştir. AÇMDP kapsamında, mali destek talebinde bulunan 32 akademik etkinliğe mali yardım yapılmıştır.

1999 depreminden sonra TCMB ile Yunanistan Merkez Bankasının katkılarıyla inşa edilerek 2001-2002 yılında eğitime açılan “Merkez Bankası Derince Anadolu Lisesi”nin 17. Dönem Mezuniyet Töreni 25 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleştirilmiş, dereceye giren öğrencilere plaket ve hediyeler verilmiştir. Törene, TCMB yetkilileri ile İl Protokolü ve öğrenci aileleri katılmıştır. 2002 yılından bu yana, anılan liseden mezun olarak bir yükseköğrenim kurumuna kaydını yaptıran başarılı öğrencilere belirli kriterler çerçevesinde verilen karşılıksız eğitim bursu uygulamasına devam edilmiş, burstan yararlanan öğrenci sayısı 104’e ulaşmıştır. Ayrıca eğitim amaçlı yardım giderleri kapsamında, fotokopi makinesi, projeksiyon cihazı, klima ve çeşitli spor malzemeleri alımı gerçekleştirilerek eğitimin kalitesi artırılmaya çalışılmıştır.

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Faaliyetleri kapsamında 63 kamu kurumuna 4.600 adet demirbaş (masa, sandalye, bilgisayar) yardımında bulunulmuştur.

 

İletişim      © Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 2019
© TCMB 2019   İletişim

Yukarı