Menu MENÜ

2.14 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Faaliyetleri

Temel görev ve yükümlülükleri çerçevesinde faaliyetlerini sürdüren TCMB, kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetlerinde yer almaya devam etmiştir. Gerçekleştirdiği bağış ve yardımlar ile akademik çalışmalara katkıda bulunmayı sürdürmüştür.

TCMB, 1999 depreminin ardından bölgeye destek sağlamak amacıyla inşa ettiği Merkez Bankası Derince Anadolu Lisesine maddi desteğini 2022 yılında da sürdürmüş ve okulun mezunlarından belirli koşulları taşıyarak bir yükseköğrenim kurumuna kaydını yaptıran başarılı öğrencilere üniversite öğrenim süreleri boyunca verdiği karşılıksız eğitim bursu uygulamasına devam etmiştir. 2022 yılında 27 öğrenci burstan yararlanırken, okulun ilk mezunlarının verildiği 2002 yılından itibaren toplam 128 öğrenciye başarı bursu verilmiştir. Ayrıca okulun başarı düzeyinin yükseltilmesini teşvik etmek amacıyla başarılı öğrencilerin ödüllendirildiği bir mezuniyet töreni düzenlenmiştir. Törende 2021-2022 eğitim ve öğretim döneminde dereceye giren ilk beş mezun ile koronavirüs önlemleri kapsamında tören düzenlenememesi nedeniyle dereceye girdikleri halde başarı ödüllerini alamayan 2020 ve 2021 yılları mezunlarına da TCMB tarafından plaket, para ödülü ve hediyeler verilmiştir.

2022 yılı içerisinde kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında 17 kamu kurumuna 1.148 adet demirbaş (bilişim cihazları, büro, mutfak, sağlık ve güvenlik malzemeleri vb.) yardımında bulunulmuştur.

Ülkemizde yaşanan depremlerin ardından TCMB olarak “Türkiye Tek Yürek” yardım kampanyasına 30 milyar TL katkı sağlanmıştır.

İletişim      © Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 2023
© TCMB 2023 İletişim

Yukarı